2e dag Lissabon.
Door: Lony
Blijf op de hoogte en volg Lony
02 Maart 2023 | Portugal, Lissabon
Hier is alles groots, buiten en binnen. We zitten op de 6 e verdieping. Ga je s'morgens voor t ontbijt met de lift naar beneden dan stopt hij op elke verdieping omdat er mensen in willen stappen. De eetzaal zit helemaal vol ik denk gauw n 100 mensen . Altijd leuk om die verschillende types allemaal te zien. Toen we hier aankwamen. Stapten er ook ongeveer 80 studenten binnen voor een college tour. Maar ook n groep ouderen. Ze hebben t hier dus erg druk. Vanmorgen zijn we weer eerst met de metro naar t centrum gegaan. Ook weer leuk om al die verschillende types in de metro te zien. Wat n ander leven dan wij hebben zij. We raakten aan de praat met n man uit Angola hij bracht ons na de rit tot het treintje. We gingen nu met t oude trammetje mee. Zeer populair. We stonden 1,5 u in de rij voor we in konden stappen. Het was wel spectaculair. N treintje dat zo steil omhoog gaat door smalle straatjes. Alleen t treintje was erg vol, dus je had niet zoveel uitzicht. Daarna naar de toren van Belem gegaan. Deze werd tussen 1515 en 1521 gebouwd als een Fort in het water in de monding van de Taag. Er lag daar in t water een groot oorlogsschip, dat hadden we gisteren ook al gezien. Toen we er vandaag weer waren plotseling een stuk of 10 zware kanonschoten.
Ohhh help. Gaat Poetin aanvallen! Het bleek een of andere feestdag te zijn.
Daarna zijn we naar t monument der ontdekkingen gelopen in 1960 precies 500 jaar na de dood van Hendrik de Zeevaarder verrees dit monument. Je kunt met de lift helemaal naar boven 52 meter hoog. Prachtig uitzicht over de haven, de hangbrug, de toren en Lissabon. Daarna nog naar Moistero Dos Jeronimus.een klooster met kerk. Een zeer indrukwekkende kerk met allemaal bewerkte pilaren tot het plafond. Door een rond raam een Mandela van zachtgeel glas scheen de zon precies op t altaar. Ik dacht echt dat t een lamp was. Prachtig. Het werd steeds kouder, we zijn toen nog even naar onze hotel kamer geweest. Vanavond hadden we een Dinner met Fado muziek gereserveerd.
Sr Vinho. Een gezellig restaurantje echt Portugees. Wij zaten aan een tafeltje voor 2 pers. Naast ons stond er nog 1. Er kwamen 2 mannen naast ons zitten. Het bleken belgiekskes te zijn. De een werkte bij de Europese Unie en kwam uit Brussel. De andere werkte n half jaar in Lissabon aan een project voor de universiteit. Hij moet n groot schilderij wat met de Congo te maken heeft met studenten virtueel maken. Hij kwam uit Gent. Wij hebben met hun zo'n gezellige avond gehad. Ze trakteerden op het eind nog een borrel ik meen montahna drankje. Heel sterk. Super veel informatie gekregen. We moeten eigenlijk nog een tijd hier blijven haha. En heel veel gelachen. Wat n verrassende dag weer.
02 Maart 2023 - 09:33
W V V :
Wat een geweldige stad Lissabon vol bezienswaardigheden en avontuur voor jullie/ zelfs gezellig buurten met 2 belgiekskes.
Nog fijne dagen in Lissabon op jullie ontdekkingstocht.
Mooie foto’s en boeiend reisverslag Lony [e-1f60a][e-1f44d]
02 Maart 2023 - 15:14
Tineke En Ben:
Hallo Lony en Willy.
Alweer genoten van je reisverslag Lony. Fijn dat wij zo mee mogen genieten.
Heel erg leuk en komen ook onze herinneringen weer boven. Lissabon is bruisend.
Gezellig dat jullie zulke leuke mensen tegen komen. Blijf heerlijk genieten samen.
Warme groeten van ons.