Van Fatima naar Obidos. - Reisverslag uit Óbidos, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Van Fatima naar Obidos. - Reisverslag uit Óbidos, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Van Fatima naar Obidos.

Door: Lony

Blijf op de hoogte en volg Lony

25 Februari 2023 | Portugal, Óbidos

Deze keer wordt t een erg vroom verhaal mensen.Vanmorgen was er om 11 u een H mis in de Basilica most holy Trinity ( de heilige drie eenheid. We hadden de hele grote betonnen circel wel gezien maar waren er niet in geweest. Alleen op zaterdag en zondag in de wintertijd is t daar de H Mis. We kwamen binnen in een immens grote zaal.Ik denk dat er wel 3000 personen in kunnen.

Een prachtige achterwand achter het altaar. Allemaal zachtgeel, zalmkleur en gouden Mozaïek. Met heel mooi zacht licht. Alsof heel de ruimte met t gouden zonlicht verlicht is. Ik denk dat er zeker wel n paar honderd mensen waren. Tijdens de H mis, was er een jonge vrouw die alles voor zong , wat had ze een prachtige, zuivere stem. Het geluid was perfect. Echt kippevel kreeg je als je ze hoorde zingen. Ook de mensen zongen allemaal mee. Wat n kracht en verbinding gaat er uit van allemaal samen zingen. Ik werd er emotioneel van.

Na afloop gingen we naar t plein. Het was druk, t was weekend en in de andere kapel was ook een mis. Je kunt daar allemaal kaarsen kopen en laten branden..Je kunt er ook kaarsen kopen in de vorm van een hart, voet, hand, eierstokken, oren etc. Zoveel mensen die allemaal kaarsen aan willen steken voor n geliefde, n zieke een intentie. Je staat in de rij.

Ook zie je mensen, die heel dat grote plein op hun knieën over gaan voor boetedoening en dan komen die vele trappen nog. Ook hoor je mensen hardop bidden. Allemaal met n enorme intentie. Het is indrukwekkend. We gingen nog even de Kathedraal in, die is vrij sober. Lucia, Jacinthe , en Francesco zijn herbegraven in de kathedraal

Waar al die mensen naar toe gaan. In de zomer zijn er processies maar in de wintermaanden niet. Het is een indrukwekkend gebeuren.

Daarna zijn we maar n heerlijk kopje cappuccino gaan drinken.

Ik wilde nog graag een keer de heuvel op lopen, daar waar de engel verschenen is. Zo mooi en zo',n andere omgeving tussen al die olijfbomen. Willy ging niet mee ze had last van haar knie. We hadden gisteren wel 10 km gelopen. Dus ben ik alleen gegaan.Het voelde een beetje als de camino Ans. Maar heerlijk.. En wat ben ik dankbaar dat ik dit mee mag maken.

Na deze wandeling zijn we vertrokken uit Fatima naar Obidos. Altijd weer spannend van waar gaan we nu weer terecht komen. Wij willen liever niet over de tolwegen. Maar dat krijg je bijna niet voor elkaar. Je navigatie springt er steeds af en stuurt je weer de tolweg op. Het was n mooie route, Alleen hadden we een behoorlijke regenbui. Obidos is een heel klein authentiek Portugees plaatsje met een kasteel boven op de berg. We gingen er nog iets eten. In t hotel is gratis sauna dus daar hebben we vanavond nog even heerlijk gebruik van gemaakt. Het was weer n bijzondere dag.

• 26 Februari 2023 - 07:22

Eem, Igor, Ovan En Iza:

Goedemorgen mam en Willy,

Wat een bijzondere ervaring weer[e-1f970]. Lijkt mij ook een bijzondere ervaring om op zo'n plek te zijn en de sfeer mee te krijgen! Obidos klinkt ook als een bijzondere plek en heerlijk even ontspannen in de sauna.

Liefs xxx ons

• 26 Februari 2023 - 12:21

Karel En Henny:

Wat een belevenis

en ik geloof best dat dat een hele ervaring is

dat vond ik in Lourdes al en dit lijkt me nog 100x indrukwekkend

ga er nog lekker van deze belevenis genieten

kun je straks op een hele mooie geslaagde reis terug kijken

ge Karel en Henny