Coimbra - Reisverslag uit Coimbra, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Coimbra - Reisverslag uit Coimbra, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Coimbra

Door: Lony

Blijf op de hoogte en volg Lony

22 Februari 2023 | Portugal, Coimbra

We verblijven in Hotel D Louis, wat op h heuvel ligt. En wij hebben ook nog eens een kamer op de 4e verdieping. Ik geniet altijd van mooie uitzichten. Dit is echt geweldig. Heel Coimbra en omgeving ligt aan je voeten, prachtig. Vanmorgen hebben we het eerst nog maar wat rustig aan gedaan en zijn vanmiddag naar het stadje gegaan. Nou stadje. Ik had in gedachten dat t veel kleiner zou zijn.We zijn met de taxi gegaan en hebben ons helemaal naar boven op de heuvel laten brengen naar de Universiteit. € 6.-

We waren bij de universiteit. Het duurde nog al even voordat we eindelijk konden vinden waar we n ticket konden kopen. In de winter gaat t daar om 14.00u pas open. Dus we hebben daar in t cafe maar koffie gedronken. Tussen allemaal studenten. Toeristen zijn er op dit omdat bijna niet. Als eerste gingen we naar de bibliotheek. Waar ook n gevangenis was. Heel oud. Twee cellen maar hoor. Maar ik voelde me zwaar beroerd worden daar. Of dat nu kwam door al die energieën die daar hangen ik weet t niet. Weer buiten, zakte het wel weer. Daarna kwamen we in de bieb heel indrukwekkend. 300.000 exemplaren. Het oudste boek daar was van 1550. De ruimte uitbundig versierd met heel veel verguld houtsnijwerk Bijzonder is ook kapela Sao Miguel, die dateert van 1517 . Heeft heel veel azulejos. Daarna naar t vooraig paleis van de koning van het 1e Portugese rijk van 1143 tot1383. De oude kroningstruimte was mooi. En dan was er nog ruimte waar schilderijen van alle koningen van Portugal hingen. Deze bouwwerken allemaal om een heel groot plein boven op de heuvel. De klokkentoren steekt helemaal boven de stad uit.

Het gaat echt je verstand te boven dat dit allemaal door mensenhanden is gemaakt..

Natuurlijk ook nog grote indrukwekkende standbeelden. En vanaf t plein zagen we heel goed ons hotel liggen.

We hadden inmiddels al zeeer veel trappen op en af gelopen. En uiteindelijk moesten we nog naar beneden lopen voor n Taxi. Iedere keer verbaasd het je weer. Je gaat door n heel smal straatje met trappen naar beneden dan kom je op n pleintje en dan zie je in de diepte weer n pleintje. Enorm veel kerken en indrukwekkende gebouwen. Het is een prachtige stad.

We hadden vanmorgen al besloten dat we vanavond in t hotel zouden eten. Het restaurant met panorama uitzicht vonden we een mooie afsluiter van de dag.

• 23 Februari 2023 - 01:50

Eem, Igor, Ovan, Iza En Pluis :

Hee mam en Willy.

Wat een bijzondere dag weer mam, zo samen. Fijn dat jullie zo aan het genieten zijn [e-1f970]. Wel optijd lekker relaxen tussendoor hé..

Het ziet er allemaal prachtig uit. Hopelijk was het eten in het hotel net zo adembenemend als het uitzicht!!

We zijn weer benieuwd naar jullie avonturen van morgen [e-1f607][e-1f31e][e-1f60e].

Liefs xxx ons en poot van Pluis [e-1f43e]

• 23 Februari 2023 - 18:10

Liesbeth:

Hoi Lony ( en Willy)

De carnavals spullen liggen weer op zolder hier, nu tijd om iets terug te schrijven. ( niks verloren, alle sleutels nog, alleen m'n stem is zoek!)Wat een mooie reis maken jullie, Portugal is dan ook een prachtig land . Fatima zou ik zeker niet overslaan, benieuwd wat jullie daarvan vinden. Wij waren onder de indruk!

Veel plezier nog samen!