Viseu
Door: Lony
Blijf op de hoogte en volg Lony
20 Februari 2023 | Portugal, Viseu
We zitten nu in t Avenida Boutique Hotel in Viseu. Een mooi wat ouder Hotel vlakbij t centrum. Gisteren hebben we n hele dag in de natuur gezeten. Vandaag hebben we besloten om t stadje hier te bezichtigen. Het is carnaval,dus ik had m'n Oeteldonkse oorbellen maar in gedaan. Wie weet komen we nog in t carnavals gedruis. Haha. Zo gauw we de deur uit waren kwamen we alweer n kerk tegen. Met vele vele trappen. Goed voor de conditie. Dit was de kerk van de H Fransiscus. Heel veel afbeeldingen met Portugese tegeltjes. Inmiddels ben ik wel verliefd geworden op die mooie blauwe tegeltjes. Ik heb er als eerste maar n sjaal van gekocht. En misschien wil ik zulke tegeltjes wel in mn keuken. Het is zo mooi blauw.
Het geloof speelt nog wel n belangrijke rol in t leven van de Portugezen. Er zijn zoveel kerken en kathedralen. Prachtige bouwwerken. Je ziet nog steeds mensen die intens zitten te bidden..Het plaatsje Fatima is hier n bedevaartsoord. Dat komt steeds dichterbij. Overal staat de H Fatima afgebeeld. Etalages vol met Fatima. Doosjes met rozekransen te koop. Dus als er iemand een rozenkrans wil dan neem ik er wel eentje mee.
In Braga zag ik een heel klein winkeltje waar n man een heel groot gouden kruis stond te poetsen. Dat was natuurlijk een foto waard.
Verder leuke, kleine, zeer smalle straatjes. Heel steil. Van carnaval niet veel gezien. Alleen dacht ik dat ik m'n trommelmaatjes ineens hoorde. Ik er zo snel mogelijk achter aan. Dat klonk goed in die smalle straatjes. Ik mis de carnavalmuziekjes wel. Het enige wat ik hier gezien heb is wat serpetines op straat. En n meisje verkleed als non die voor de kathedraal op de foto wilde. Ik denk niet dat ze toegelaten gaat worden tot de orde. Vanavond zijn we nog in n leuk restaurantje wezen eten. En overal wijnen, wijnen. Kasten vol. Hier is het ook een wijnstreek. Morgen gaan we weer verder naar Coimbra.