Guiamara
Door: Lony
Blijf op de hoogte en volg Lony
17 Februari 2023 | Portugal, Porto
Na onze parkeer sensatie. Gingen we de binnenstad in. Hebben zeker 1, 5 u op n leuk pleintje koffie gedronken. Heerlijk in t zonnetje met muziek. Even bijkomen.
Daarna gingen we verder en stapten een Mariakapel binnen. De kerk was koel met n geur van Wierook. Heerlijk. ( Vroeger ging ik naar t lof voor de wierook). Prachtige kapel met een Mooi Mariabeeld met overal gouden ornamenten. Je werd ondergedompeld met gregoriaanse muziek en prachtig zonlicht door de glas in lood ramen. En hele grote schilderijen. Wat n andere wereld dan buiten.
We wandelden weer verder en aan de rand van t historisch centrum zag ik wat verder een kabelbaan. Die helemaal naar boven op de berg ging, waar n kerkje bovenuit stak. Zullen we dat doen? Maar he komen we daar. Twas 700m dat is wel te doen. Maar er was n lichtelijk hoogte verschil. Dus je kon er eigelijk zo niet komen. Maar wij hadden weer alle geluk van de wereld. Wij vroegen t aan iemand. En net kwam er n vrouw lagns die zei kom maar mee. Ze nam ons mee n gebouw in en zo konden we er komen. Zij werkte daar. Dat hadden we anders nooit gevonden. De kabeltocht was heel mooi met een indrukwekkend uitzicht op de stad en t Portugese landschap. Bovenin een kapelletje en een geweldig uitzicht . Om t kerkje heen allemaal hele grote keien die hellemaal met mos begroeid
waren. Daarna weer terug en richting de garage. Op een gegeven moment staken we over op t zeebrapad. . N auto moest stoppen. Ze tuuterden en draaiden t raampje open. En riepen hee friends. Ik dacht wat moeten die nou toch. Bleken het die Oekraïners, die gisteren foto's met ons maakten. Bij t uitzichtspunt in t natuurpark.
125 km terug. Wat toevallig. Portugal is toch maar klein.