Vertrek uit Braga
Door: Lony
Blijf op de hoogte en volg Lony
17 Februari 2023 | Portugal, Porto
Vanmorgen weer vertrokken bij Hotel Sanhora- a-Branca in Braga. Het was n wat ouder Hotel op een geweldige plek. Met een ruime kamer. Het ontbijt was karig. In t Hostel in Dublin was t beter. De mensen die er werkten, deden hun werk maar hadden t volgens mij erg zwaar. Niet vriendelijk en zeker niet blij.
Na t ontbijt hebben we eerst een wandeling door Braga gemaakt. Leuke stad. Veel mooie gebouwen en n gezellig plein. Heel de stad liep uit voor carnaval. Honderden kinderen verkleed. Heerlijk in t zonnetje. Gelukkig hielp de baas van t Hotel met uit de parkeergarage rijden. Dus dat hadden we er weer goed afgebracht.
Volgens Joen moesten we naar Guiamara gaan. Een van de leukste oude historische steden. Het lag op onze route. Dus besloten we dat te doen.
We kwamen in t centrum en gingen in de parkeergarage historicio die Antonio. Het was historisch, n ingang zo smal en een ruimte van n 3 cm naast de auto, meters diep. Echt om histerica van te worden. Pffff hartkloppingen. Toen beneden nog amper ruimte om in te parkeren. We slaakten n zucht van verlichting toen hij stond. Maar hoe komen we hier in godsnaam weer uit. De uitrit komt meteen op de stoep uit. Er stond een aardig mannetje bij t loket. Hij sprak geen woord Engels. Moeten wij hier ook weer uit,,?, Dus maar n stukje theater opgevoerd. Van bibbers en zweten en hartkloppingen. Met t gebaar of hij hem er alstublieft weer uit wil rijden. Oke zei hij ik doe t wel. Maar helaas toen wij terug kwamen was dat aardige mannetje er niet meer. Bij de volgende weer maar t theater opgevoerd van bibber, zweten en hartkloppingen maar hij deed t niet. Dus toen moest Willy weer in actie wat n hel. Hij viel stil halverwege. Ging achteruit. Zweten. Op de stoep bijna iemand aangereden. Godzijdank is t goed afgelopen. Maar de auto stonk. Pffffff
17 Februari 2023 - 23:57
Hanneke:
Hoi Lony en Willy
Wat jammer van al die nare parkeergarages!! Maar verder: wat een mooie belevenissen maak je weer mee. Heerlijk, zo'n reis op eigen houtje. Ik geniet van al je verhalen, fijn dat we een stukje mee kunnen leven. Alle goeds met het vervolg van jullie reis! Groetjes, Hanneke