Vervolg Braga national park. - Reisverslag uit Porto, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Vervolg Braga national park. - Reisverslag uit Porto, Portugal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Vervolg Braga national park.

Door: Lony

Blijf op de hoogte en volg Lony

16 Februari 2023 | Portugal, Porto

We gingen deze dag eerst naar Bom Jesus.

Dit is 1 van de opvallendste heiligdommen van Portugal. Bom Jesus do Monte ( goede Jesus op de berg). Het is een bedevaartsoord en bezienswaardigheid. In de 14 e eeuw stond er al een kapel. In 1722 ontwierp de aartsbisschop van Braga de huidige gigantische barokke trap. Het uitzicht is vanaf boven en beneden indrukwekkend. Na de kapellen volgen de trappen van de 5 zintuigen. Daarna geloof , hoop en liefde. In totaal vanaf de kapellen 280 treden.

Het was n hele klim maar prachtige ornamenten en een geweldig uitzicht. Soms zijn er boetelingen die op hun knieën naar boven gaan.

Om half 1 vertrokken we daar naar t nationaal park. We zijn helemaal doorgereden tot de Spaanse grens. Een prachtig gebied met meren. Behoorlijk klimmen. Vele haarspeldbochten.

Prachtige uitzichten. Het werd pas echt n avontuur toen we per ongeluk n verkeerde weg insloegen. Stijl naar boven. Alleen maar kleine paaltjes langs de stijle afgrond. We wisten dat we verkeerd zaten maar t was zo smal dat we nergens konden draaien. Op een gegeven moment stonk de auto vreselijk, ik dacht dat de motor over verhit was. Maar uiteindelijk trok het weg en viel t gelukkig mee. Dat was wel even heeeeeel spannend. Applaus voor Willy hoor, dat ze dit doorstaan heeft. We hebben uiteindelijk ergens om kunnen draaien. En zijn doorgereden tot de Spaanse grens. Ondertussen nog ergens heerlijk gezeten waar n stel oude Portugese mannetjes zaten te kaarten. Toen we na 3 u rijden daar weer terug kwamen zaten ze er nog. De terugweg was prachtig met de ondergaande zon. Wat n mooi stukje Portugal hebben we gezien.

• 17 Februari 2023 - 00:12

Tonny En Tonnie :

Weer een mooi stuk gehad van Portugal zo te lezen. Dit is echt ontdekken hoe het is in Portugal en kom je op de mooiste plekken als ik het zo lees. Super.

• 17 Februari 2023 - 13:07

Tineke :

Hallo Willy en Lony. Wat genieten jullie samen. Eenmaal verliefd op Portugal raak je niet meer kwijt. Dank je wel voor je verslag en wat genieten we met jullie mee en ook zoveel herkenning voor ons. Wij pakken er nu steeds weer de foto’s bij. Heel veel plezier en genot.

Warme groeten Ben en Tineke [e-1f483][e-2764]️