Het Nepaleese leven!!!! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Het Nepaleese leven!!!! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Het Nepaleese leven!!!!

Blijf op de hoogte en volg Lony

15 December 2012 | Nepal, Tānsen

We zijn u 4 weken in Nepal en ik weet niet of ik het leven hier een beetje begrijp. Maar ik kan wel opschrijven wat ik zie en ervaar.
De Nepalese bevolking heeft invloeden van Indie, China en Mongolie! Dat zie je in hun uiterlijk. Het meerendeel is Hindoe, 65 procent. en ongeveer 20 procent Boedhist! Ze leven heel vreedzaam samen. De Hondoes zijn erg herkenbaar aan de rode stip(Tikka), die ze op hun voorhoofd dragen.. Sommigen hebben hele klodders rood op hun voorhoofd. Het is het symbool voor goddelijke aanwezigheid. De Hindoes hebben vele goden. En de koe is Heilig. Overal zie je altaartjes langs de weg, waar ze offeren e gebeden doen.
De mensen zijn heel vriendelijk. Ze willen het je altijd naar de zin maken. Maar zijn ook in je geintresseerd! Ze zijn heel relaxed. Wij kunnen dat eigenlijk niet bevatten, als je om je heen kijkt.Het verkeer is een chaos. Er zijn biijna geen wegen. En die er zijn,zijn heel slecht. Alles zit op die ene weg.Vrachtwagens,bussen, heel veel motor's, fietsen, heel veel voetgangers, lopende hooibergen, lopende struiken, stilstaande auto's, koeien,geiten en weet ik nog wat al niet meer.Ze moeten heel erg allert zijn in het verkeer. Ze toeteren om je te waarschuwen, niet omdat ze ge-irriteerd zijn. Je zult hier nooit een middelvinger omhoog zien gaan.
Ze nemen het leven zoals het is en maken zich zo te zien, daar verder niet druk om.
Als je om je heen kijkt, kunnen wij ons dat niet voorstellen. Overal ligt rotzooi en puin.

• 15 December 2012 - 17:26

Marion:

He loontje zo te lezen kunnen wij nog heel wat leren van de Nepalezen over hun relalexheid hun verdraagzaamheid en hun blijheid in het leven en van ons kunnen ze leren om er niet zo'n zooitje van te maken van hun leefomgeving het zou mooi zijn als we dat met elkaar zouden kunnen delen.
    Ciao marion

• 17 December 2012 - 17:42

José Fruijtier:

Hallo Lony en Hanneke,

Lony wat heb ik toch genoten van je reisverslagen. Je vertelt het zo beeldend dat ik me bijna in Nepal zie rondlopen. Je verslagjes fleuren het leven hier op. Ik zou willen voorstellen om volgend jaar in dezelfde periode weer zo`n reisje te maken. Inderdaad staat hier de kerstboom weer al. In de stad is alles gezellig verlicht en we doen de kerstinkopen. Mijn reis komt er ook weer bijna aan ben ook druk met die voorbereidingen. Maar voor ik vertrek zien we elkaar nog. Geniuet er nog van de laatste dagen en tot binnenkort.
    José