Klooster NamoBudha, - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Klooster NamoBudha, - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Klooster NamoBudha,

Blijf op de hoogte en volg Lony

14 December 2012 | Nepal, Tānsen

Vanmorgen vroeg de wekker af laten lopen 6.30, we zaten hoog in de bergen, dus wilden de zonsopkomst weer zien. Want we zouden weer heel mooi zicht hebben op de Himalaya. Maar dit was geloof ik onze eerste tegenvaller op vakantie. het was mistig!! We waren heel even buiten maar kropen maar weer gauw terug in bed.Verder hadden we een heerlijke relaxte morgen.We keken er wat rond en zaten heerlijk in het zonnetje. Ik denk dat het zo'n 23 graden was.s'Avonds is het koud maar overdag met het zonnetje , lekker!!Na de lunch gingen we weer naar het klooster waar om 1.30 zou er een Pudja ( gebed) zijn. Het was een prachtig klooster. Heel groot, heel veel rood en goud.En vele grote Boedha's erin. Bovenin waren ramen en daar gingen goudgele gordijnen voor.De zon scheen erop en dat gaf een heel warm licht waardoor je met dat rood en al dat goud een bijzondere sfeer kreeg.Er deden ongeveer 50 monniken mee.Deze keer was het meer bidden dan zingen. Wel met allerlei toeters en bellen. Het blijft me integreren zo'n grote groep in rode jurken die samen bidden en zingen.En weer zagen we de jonge monniken druk aan het kletsen en van alles an nog wat aan het doen. Ondertussen slaan ze op een gong en blijven in het ritme. En ze worden helemaal niet terecht gewezen.

Namasteeeee.

• 15 December 2012 - 17:06

Marion:

He loontje waarom heb je niet mee gedaan lijkt me wel iets voor jou en misschien kun je wat regelen met die lui wat betreft die goudgele gordijnen en zo lijkt me wel gezellig.
    Ciao marion