Lumbini Kathmandu!!
Blijf op de hoogte en volg Lony
09 December 2012 | Nepal, Tānsen
We zaten u in een hotel met voor ons idee allemaal chinezen.
We hebben ons ogen uitgekeken want er waren er een stel bij in grijze jurken. Heel erg mager uitstekende jukbeenderen met kale hoofden. Dat bleken priesters te zijn. Het zal wel een speciale naam hebben maar dat weet ik niet.
Lumbini is een plaatsje wat op de grens met India ligt. het is de geboorteplaats van Boedha. Dus een pelgrimsoord.
Hier is een hele grote tuin waar allemaal boedhistische kloosters liggen. Die zijn we samen met Assis gaan bekijken. Op een fietsriksja want de afstand was te groot. Het zijn allemaal bouwwerken uit verschillende landen. Een man had tegen Hanneke gezegd , dat als ze daar geweest was, haar leven anders zou zijn. Dat je er zo van onder de indruk zou raken.
Het was intressant. Maar ik kan niet zeggen dat het mijn leven zal beinvloeden.
Voor we vertrokken, spraken we nog met een vrouw van de chinese groep. En ze bleken uit malesie te komen. Ze vertelde ons dat die grijze jurken weer een andere stroming zijn in het Boedhisme. Ze zijn vegetarier. Het hotel had de Dal Beth op hun aangepast want het was wat chinees. Boedhisten in Thailand eten wel vlees.
De andere dag weer met Assis vertrokken. Weer een lange reis voor de boeg. Het landschap rondom Lmbini is vlak. Verder weer heel veel gezien natuurlijk. Het begint wel wat te wennen al die chaos.
Hoe dichter je bij Kathmandu komt, hoe slechter de weg. We hebben ook nog 3 ongelukken gezien. Een aoto die door het talluut heen in de rivier was gestort en een paar bussen op elkaar. Ik ben blij dat we Assis als chauffeur hebben. We voelen ons heel veilig bij hem in de wagen. Hij heeft een heel goed inschattings vermogen. Het laatste stuk was weer prachtig in de bergen.
Op het eind van de middag kwamen werr aan in Kathmandu. En het is als thuiskomen. Toevallig stond ons riksjamannetje voor de deur van ons hotel en hij was zo blij ons weer te zien. Ook bij de mensen in het hotel weer een warm onthaal. We namen afscheid van Assis maar we gaan nog wel een paar keer met hem op stap.
Namasteeee Lony