Vertrek Bardia!!!
Blijf op de hoogte en volg Lony
08 December 2012 | Nepal, Tānsen
s'Morgens gingen we eerst nog met Khali naar het dorpje.We zijn daar naar een huis geweest waar ze een rijstopslagplaats hadden en waar ze een soort bier maakten. Het was heel leuk om door dat straatje te lopen. Je zag hoe iedereen de dag begon. Allemaal zitten ze in groepjes een vuurtje te stoken. Het vee vredig bij hun hutje. Het ziet er allemaal vredig uit. De mensen zijn vriendelijk. Maar ik zou toch niet met ze willen ruilen!!!
Onze taxie stond weer gepoetst en wel klaar. Assis onze taxiechauffeur, voelt zich steeds vrijer bij ons. We hebben het gezellig met hem onderweg. Hij neemt ons mee naar lokale tentjes om wat te eten of te drinken. Ennn ja ,alles went. Ook armoede en viezigheid.
Toen we terug gingen hadden we al snel een lekke band. Dat is niet gek met zulke wegen.
Natuurlijk zagen we weer van alles.De omgeving van Lumbini is vlak met heel veel rijstvelden. Hier zagen we ook tractors voor het eerst. Na 5 uur rijden kwamen we in Lumbini aan. Lumbini is de geboorteplaats van Boedha!! Er waren heel veel Boedhisten. We dachten chinezen maar later bleek dat ze uit Maleisie kwamen!!!!
We hadden een mooie kamer en een heerlijk bed hier!!!!
Namasteeeee Lony.
08 December 2012 - 14:49
Marjolein :
Geweldig Loon! Volgens mij kom jij nooit meer terug... Wat een prachtige avonturen!
Leuk om terug te lezen als je thuis komt, dan besef je vaak pas hoe gaaf en uniek het was.
Geniet er nog van!
Liefs Marjolein -
08 December 2012 - 16:36
Wim V V:
Ha Lonyr
Het was een tijdje stil van jou uit Nepal. Nou loop ik achter, wanr er komen er een aantal binnen van jullie.
Gelukkig dat we weer vernemen dat het jullie nog steeds goed gaat. Gisteren hier een pak sneeuw en afgelopen nacht vorst tot wel - 10 gr.celsius lokaal.
Maar vanavond gaat zou er een dooiaanval komen. Veel plezier en avontuur nog daar!!! -
08 December 2012 - 17:22
Marion:
He loontje
Wat een prachtige verhalen toch weer ik maakte me al zorgen dat ik niks meer van je vernam maar gelukkig ben je alive and kicking.
Geniet er nog lekker van!
Ciao marion -
08 December 2012 - 19:19
Marianne Van Der Straten:
Nou, dames, QUEENS moet ik zeggen, dat gaat goed daar in Nepal!!
Ik probeer er plaatjes bij te bedenken,maar die hoop ik na jullie thuiskomst een keertje te mogen zien. Die moeten wel schitterend zijn. Vooral de laatste dagen, in die ongerepte natuur, dat is heel wat anders dan die overvolle toeristenoorden. Ik zou graag eens, na een dagje uit van jullie, daar vlieg op de muur willen zijn om al die verhalen te horen.....Dat er veel gelachen wordt is wel zeker. Dat kunnen alleen vriendinnen weet ik en er is niks zo ontspannend als dat.Je lachspieren worden eens goed onder handen genomen, naast alle andere spieren die normaal niet dagelijks aan bod komen.
Nog enkele dagen tegoed zie ik in het programma dat Hanneke in haar mail opschreef. Ik heb afgelopen week nog uitgebreid met Rob staan praten bij de Emte. Hij ziet er (nog steeds) goed uit en gaf niet de indruk dat hij met zijn ziel onder zijn arm liep......Maar, natuurlijk zal ook hij weer blij zijn jullie heelhuids terug te zien.
Ik kijk alweer uit naar de volgende berichtgeving.
Voor jullie allebei: hou je haaks en doe waar je goed in bent.
liefs, Marianne