Op Berejacht met Mr B, - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Op Berejacht met Mr B, - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Op Berejacht met Mr B,

Blijf op de hoogte en volg Lony

08 December 2012 | Nepal, Tānsen

Vandaag gaan we met Mr B op jeepsafari. Om 7 uur moesten we vertrekken. De lucht was prachtig geel met oranje van de opkomende zon. Er werden doeken op de zittingen gelegd met een kussentje om op te zitten en nog 1 voor in onze rug. Ja,anders schokt het natuurlijk teveel. M'n nieren zitten inmiddels net weer een beetje op de juiste plaats. Mr B achter het stuur en nog 2 spotters mee voor het geval The Queens niet alles opmerken!!!! ha ha.
Het was heel vroeg in de morgen en de jungle was nog erg vochtig.. Dicht begroeid en veel hoog gras.
We reden over allemaal smalle zandpaden, slingerend door de jungle.Naar een houten uitkijkpost, die wel 30m hoog was. Een prachtig uitzicht over een enorme grasvlakte met daarachter bebossing en de bergen. We gingen zeer diep de jungle in en kwamen op een gedeelte waar nooit toeristen komen alleen Mr B en de Army.We reden verder naar een prachtig uitzichtspunt aan de rivier waar we geluncht hebben. Er werden twee stoeltjes voor ons uitgeladen met kussentjes erop. Het wordt bijna een beetje genant!!!
Dat vieuwpunt was prachtig. Om altijd in je hoofd te prenten.
We zagen tijdens onze tocht verschillende groepen herten, wilde zwijnen, apen die boven ons hoofd door de bomen rausten en heel veel mooie vogels en vlinders.Alleen geen tijgers en neushoorns. Wel voetafdrukken. Mr B vond dit zo erg dat we die niet zagen. Voor ons maakte het niet zoveel uit, de omgeving was prachtig. We hebben nog muisstil zitten spotten maar helaas.De stilte in het bos en de vele dierengeluiden waren al bijzonder!!
Wat ik enorm bewonder in "spoterrs" is dat ze altijd blijven speuren. "You never gif up"!!! Vanachter iedere boom kan een verassing tevoorschijn komen. Zo ie het ook in het leven.
We hebben ook nog een stukje langs stilstaand water gelopen, door het hoge gras. Dan voel ik me helemaal in m'n element en was het net of ik als kind weer langs de vogel liep!
De hele dag waren we in de jungle van zonsopkomst tot zonsondergang. Een geweldige ervaring!!!

Namasteeeeee Lony.

• 08 December 2012 - 16:41

Wim V V:

Lony idd. een geweldige ervaring, meer dan dat. Gelukkig dat er geen beer of tijger op je af is gekomen, anders had je in een boom moeten klimmen