Bardia!!! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Bardia!!! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Bardia!!!

Blijf op de hoogte en volg Lony

08 December 2012 | Nepal, Tānsen

Vanmorgen hebben ze een emmer warm water gebracht om te wassen. Je moet jezelf met een kannetje afspoelen.
Mr B heeft ons informatie gegeven over het park. Het park is ongeveer 950 km2. En de meeste dieren leven rondom de rivier.
We hebben verschillende mogelijkheden om te doen zoals een safaririt,olifant rijden en rafting.
Hier bij deze fam is het echt een familie bedrijf. Ze hebben 3 kinderen maar er zijn ook een stel neven en nichten die hier werken. Maar allemaal zijn ze zo aardig!! Ze doen er alles voor om het je naar de zin te maken. Niemand hoeft bang te zijn, dat ons hier iets gaat overkomen.
We waren zowat de enige gasten. Er was nog een engels stel, die afgestudeerd arts waren en in Nepal stage liepen.
Rond de middag gingen we met Khali, de vrouw van Mr B naar het dorpje. De huisjes zijn hier weer heel anders. Huisjes van klei en stro net als in afrika. Met overal een veestapel, veel hooibergen,stro van de rijstvelden en veel velden met mosterdzaad, wat ze verbouwen voor de olie.We zagen mensen aan het hooien en vrouwen die rijst aan het zeven waren. Het leek allemaal net de middeleeuwen. Karren met ossen ervoor.
s'Middags gingen we nog naar de olifantenstallen bij de rivier. Het is toch heel indrukwekkend om die grote beesten te zien rondlopen met berrijders erop en gras wat ze verzamelden. Het was zooo mooi overal.
Dat we van deze omgeving zeer onder de indruk zijn!!! s'Avonds aten we samen met de engelsen.En dan zit je te eten en plotseling valt het licht uit en is het aarde donker en zie je geen hand voor ogen. De generator slaat aan en na 20 tellen omgeveer komt de nood verlichting. Vervolgens valt het licht weer uit en zo gaat dat verschillende keren door. Maar ja, ook daar wen je aan. het is hier heerlijk vertoeven.

Namaste Lony.

• 08 December 2012 - 11:59

Addy Pim:

Hoi Lony en Hanneke

Ik zie het al voor me al die smerig heid en niet kunnen douchen, wat zullen jullie straks alles in Nederland weer waderen en lachen om die situatie;s Wat zien en beleven jullie mooie avonturen
    . Nou hier licht sneeuw en ijs ,en natuurlijk warme douches

Zometeen ga ik naar verre Belgie
    geniet ze en de groetjes Addy

Hoi lieve Loon,

Wij waren heel blij om weer wat post te ontvangen van je en te lezen dat het goed met jullie gaat. Daarna heel veel gelezen, wat een leuke reisverslagen. Het is zo leuk om naast jullie mee te mogen genieten. Heel eerlijk ben ik dan ook wel blij dat ik lekker een douche en soms een sauna kan pakken. Hierbij mis ik je wekelijkse bezoekje wel hoor. Het lijkt me prachtig en een indrukwekkend in het park.
    Wat heerlijk dat jullie er samen zo van genieten. Hier de sint op bezoek gehad. Was erg leuk, ons volkje heeft er van genoten en wij ook. Nu de voorbereidingen voor kerst in zetten.
    Lieverd, geniet, rust op tijd een beetje en blijf ons verrassen met je prachtige leuke en inspirerende verhalen.

• 08 December 2012 - 12:29

Tineke:

Sorry loon er ging wat fout hier, de tekst kon ik niet verstuurd krijgen.

nogmaals liefs Tineke

• 09 December 2012 - 11:44

Evie:

Hoi mam,

Ik ben blij iets van je te horen..
    Klinkt als pure luxe daar! haha
    Maar je moet iets overhebben voor de schoonheid van de natuur!
    Zo bijzonder dat de mensen daar zoveel moeite voor je willen doen
    terwijl ze zelf niets hebben.
    Met ons gaat alles goed. kerstboom staat. 2 dagen sneeuw gehad en code
    oranje op de weg vanwege de gladheid, hele andere problemen dus.
    leon wil aan je vertellen dat hij n mooie treinrails heeft gemaakt en dat hij een
    puzzel van 100 stukjes kan maken ;-)
    Heel veel plezier. Xxxjes van ons