Vervolg low budget in Tansen. - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Vervolg low budget in Tansen. - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Vervolg low budget in Tansen.

Blijf op de hoogte en volg Lony

08 December 2012 | Nepal, Tānsen

Ajay had iet bij lokale mensen geregeld om te slapen. Nu hebben we de laatste tijd al veel gelachen om allerlei absurde situaties. Maar ik kan niet zeggen hoeveel ik deze avond gelachen heb.
Queen Hanneke wil steeds zoooo graag low budget reizen!! En nu was het dan zover. Een kamer voor 4.50 euro. Dat is echt low low budget. Je snapt dan heb je niet zoveel!! En zijn de Queens aardig van hun troon gevallen! Alles was er zo vies.De grootste verrassing was wel de douche! Eerst door een paar nauwe gangetjes met schuurdeuren. Daar buiten was de douche! Een heel versleten vies boilertje hing aan de muur. Met daaronder een gasfles met een slangetje op de boiler aangesloten. En het was zo verschrikkelijk vies allemaal. Er stond naast de w.c nog wel een fles power cleaner maar de werkster had het al lang af laten weten..
k was bang dat als we de douche aa zouden zetten de boel zou ontploffen. Dus maar niet douchen!!
Nu was ik al een paar keer op trekking geweest, dus wel wat gewend!!Maaaar Hanneke!!! Oooooh, ik heb zo gelachen!
Rob,.... je zou het hebben moeten zien. Ze misbruikt haar handicap. Haar ene hand wil niet, dus ik moet aan alle vieze knopjes en sloten zitten. Natuurlijk met een stukje w.c papier. En ook dat is hier een "big problem", want we krijgen altijd maar een heel dun rolletje.
Gelukkig vonden we een emmer want we zagen het niet zitten om s'nachts naar het toilet te lopen.
Toen we gingen slapen hebben we ons in onze zijden mummie lakenzakken gehesen.. Het had heel wat voeten in de aarde voordat wij konden gaan slapen. Ik moest zelfs de deken over Hanneke heen leggen, want ze wilde deze niet aanraken en ze werd misselijk van de lucht. Dus toen maar wat deo gespoten. Ik vraag me af of we nog vaak low budget gaan????
Nu sliep ik op trekking naast het kippenhok. Deze nacht leek het wel of we in een hondenkennel sliepen. De kippen gaan in ieder geval nog om 8 uur op stok. Maar deze honden een stuk of 10 waren tot 4 uur s'nachts aan het blaffen.Als je dan in je zijden mummie lakenzak ligt en je hebt inmiddels wel 50 keer jezelf omgedraaid, dan zit je aardig in de knoop. En lijkt het wel of je romp van je benen is afgekneld. Jullie kunnen misschien begrijpen, hoe we ons s'morgens voelden!!!Als voorzorg maar paracetamols in onze tas gestopt, want we hadden een reis van 8 uur voor de boeg!!!
Namaste Lony.

• 08 December 2012 - 12:59

Sander Lenders:

Hoi Lony en Hanneke,

Wat geweldig grappig om te lezen, de twee Queens in het budgethotel! Ik kan me levendig voorstellen hoe de situatie is, niet alleen omdat je het zo goed beschrijft Lony, maar ook omdat ik het zelf maar al te vaak meegemaakt heb. Kakkerlakken die wegschieten, toiletten die al 5 jaar niet zijn schoongemaakt en stinkende bedden vol vlooien; Dat is pas reizen! Jullie (en vooral Hanneke dan) hebben jullie vuurdoop overleeft, er is nu niks meer dat de Queens kan stoppen! ;-)

Groetjes vanuit het westerse en zonnige Comodoro Rivadavia, Argentinië.

• 08 December 2012 - 15:14

Jeannette:

Hoi Queens, Ik kan me voorstellen dat jullie niet goed zijn geworden van het lachen samen maar ook hebben gegreu....... Lony, voordeel is wel dat je na dit gezien en meegemaakt te hebben thuis helemaal niet veel meer hoeft te poetsen?! Haha. Maar Sorry hoor, als ik dat zo lees, ben ik toch blij met mijn eigen bedje vanavond!!!!!!!!!!!
    Groetjes.