Laatste deel Pokhara!!!
Blijf op de hoogte en volg Lony
30 November 2012 | Nepal, Tānsen
Ontdaan gingen we naar het klooster waar de pudja (gebed ) begon.Een 60 monnikken groot en klein die samen bidden, zingen, af en toe op grote trommels slaan, met bellen rinkelen en op hoorns blazen. Er werd rijst uiygedeeld en tijdes het gebed werd het in de lucht gestrooid. Het was zeer indrukwekkend.Wat ik leuk vond om te zien was dat die jonge monnikken ook gewoon aan het klieren waren tijdens de Pudja. ze waren naar elkaar aan het lachen en mikten af en toe met rijst naar elkaar. Na de pudja gingen ze allemaal naar buiten naar de eetzaal, waar ieder z'n eigen kommetje uitwast en dan spagettie gingen halen wat ze buiten opaten. daarna gingen de jongeren wat rondrennen met hun rode jurken aan.. Hierna gingen we nog naar de bazaar. Waar heel veel groenten en fruit en allerlei kruiden en zaden werden verkocht. het begon al weer donker te worden en dan wordt het hier een heel appart sfeertje, want er is bijna geen verlichting.
S'avonds gingen we met Hugette de francaise eten. een wel heel bijzondere vrouw. Die al 2 jaar alleen met een rugzak op reis is. en nog niet weet waar ze na nepal weer naar toe gaat.We hebben ook al veel jongeren ontmoet die hier voor stage zijn.
Wat ik nog vergeten ben te vertellen is dat er naast ons hotel een montesori school is. daar ben ik naar toe gegaan en ik mocht meteen komen kijken. het is niet te geloven maar kinderen van 3 jaar zitten daar al netjes in een schriftje te schrijven.Ik ga nu weer eens stoppen want ik zit op de laptop van Aya. En ik kom hier niet uitverteld. We zitten inmiddels in Tansen maar daar horen jullie later meer over.
Namaste Lony.
02 December 2012 - 19:25
Stijn:
hey mamma heeft alles goed hier wel. we hebben sinterklaas geviert hier was wel raar dat je er niet bij was.
ik heb je laatste verslag gelezen het zal vast een diepe indruk op je hebben gemaakt die vluchtlingen. meschien moet je overwegen om een inzamelings aktie te houden voor dat weeshuis. maar dat moet je natuurlijk zelf weten. trouwens mam over hoelang ben je terug want de drank vooraad is op en moet worden aangevuld! en je snapt zelf ook wel daar ga ik niet voor opdraaien. verder ga ik volgende week na amsterdam bij elke klussen vloer leggen maar ik hoor je wel weer groetjes xxx -
02 December 2012 - 19:30
Jeanne:
Hallo Lony,
Ik heb zojuist mezelf even!! ingelezen in je reisavonturen. Ik wist niet dat je weer een reisverslag bijhield, maar hoorde dat van Elke en Anthony, die vanmiddag hier waren. We hebben heerlijk gekletst en samen lekker gegeten. Het was erg gezellig, en ook het goede nieuws gehoord van je aanstaande nieuwe kleinkind!! Harstikke leuk en fijn voor hen. Het was ook heel fijn om op deze manier eens gezellig met z'n vieren te kletsen, anders ben je altijd met veel mensen en dat is toch anders. Dus erg leuk!! Je reis loopt weer lekker lees ik, en je maakt weer veel mee. Dat is ook wat je het leukst vindt dus hopelijk geniet je!! Ik blijf je nu zeker volgen en hou me op de hoogte. Verder is alles goed hier, ook met Ma, Cor is gisteren nog even naar Zeeland geweest. Nu ga ik even onderuit voor de tv en morgen weer werken, dus hier gaat het gewone leventje zijn gangetje. Geniet er van en ik lees binnenkort wel meer.
Liefs van Jeanne en Cor en veel plezier!! -
03 December 2012 - 22:33
Evie:
Hey mama,
Als ik zo al je reisverslagen lees heb je het goed naar de zin.
Ik denk dat alleen dat je niet erg uitgerust terug komt ;-)
Hier in nl is het koud en het heeft vandaag gesneeuwd, brr.
Zaterdag hebben we sinterklaas gevierd, de kinderen vonden het
heel spannend, maar ook super leuk. We hebben je wel gemist.
Ik heb oma een chocolade letter, een gedicht en al je reisverslagen
opgestuurd. Dus ze blijft ook op de hoogte van je avonturen.
Geniet nog even van je vakantie!
Dikke kus van Leon en Faye.
xxx Evie
05 December 2012 - 10:15
Pim En Addy:
Hoi Lony en Hanneke
Ja mooi he pokhara als ik alles zo lees al je avonturen, wil jij nooit meer terug komen, en werken.
Er is veel veranderd daar . in dat vluchtelingen kamp ben ik ook geweest ,dat dat nog steeds bestaat, in die tijd verkochte ze hun eigen sierraden,
ik heb daar van een gebeds ketting dat ik om mijn hals draag.
Zo ik ga weer werken, onze Klaas verhuizen .
groetjes en nog vele mooie avonturen wens ik jullie
Addy
06 December 2012 - 21:51
Tineke :
Hoi Lony,
Al even krijgen wij geen nieuwe berichten meer door en hopen we dus dat je ons berichtje wel krijgt.
Wij hopen dat jullie genieten van al het moois en nieuws en samen de nodig verdere avonturen meemaken.
iets waar wij niet aan twijfelen hoor. In ieder geval heel veel liefs en groetjes en denken wij aan jullie.
Houd het goed en kuzzzzz
Ben en Tineke