Pokhara 1 !!!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Pokhara 1 !!!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Pokhara 1 !!!!

Blijf op de hoogte en volg Lony

30 November 2012 | Nederland, Nederland

Waar was ik ook alweer gebleven. Volgens mij dat ik met Bob de Engelsman Dal Bhat zat te eten. Dal Bhat is het bekendste nepaleese gerecht, wat bestaat uit rijst, groenten en een pitigge saus. We hadden een leuk gesprek.(M'n engels gaat er op vooruit jongens,ha ha).
de vrouw des huizes Malati kwam bij ons zitten en ook Bisal m'n gids.
het was weer koud ook al zaten we nu wat lager op 1600m hoogte.
verwarming kennen ze hier niet. In Nepal heb je alleen warmte van de zon. een vuurtje en de mensen. Malati zei ," zal ik een vuurtje stoken"? Dat vonden we wel een goed plan.Met z'n vieren hebben we gezellig rond een vuurtje gezeten. Met een glaasje Roxy, dat is een Nepalees drankje, wat van milla wordt gemaakt en een beetje naar Oezo smaakt.
Alle overblijfselen van de mais werden opgestookt. Ze gebruiken hier alles.
het is hier om 6 uur pikke donker. Iedereen staat heel vroeg op. Dus om 8 uur lijkt het wel al 11 u in de avond.
Om 9 u ging ik naar m'n kamer. Natuurlijk geen stroom. Wel een noodlampje. Daar lag ik dan weer helemaal in m'n eentje in het pikkedonker in een schuurtje.Niemand te zien te horen of te bereiken in the middle of nowhere!!! Maaaaaar ik had m'n mp 4 speler!!! Dat was een geluk!! Dank je Melvin!!!
Dus muziek geluisterd tot ik slaap kreeg.
Om 4 uur werd ik wakker en zag ik door m'n raam, de volle maan aan de hemel!! Hij zakte om 5 uur prachtig weg achter de bergen. Om 5.30 ging m'n buurman Mhr de Haan kraaien. Nog hartstikke donker. Wonderlijk toch dat ze precies weten wanneer de zon opkomt. Daarna zag je aan de andere kant de lucht langzaam kleuren en zag ik in de bergen weer een prachtige zonsopkomst!!!
Als ontbijt een Nepaleese pannekoek. die ook weer van Milla is gemaakt.
Malitta was kannen in het zand aan het poetsen.Dat deed ze iedere morgen zei ze, voor haar altaartje. Ze liet me zien hoe ze dat deed. Hoe ze haar gebed deed, wierook opstak en voorzag me van een Tikka!!!! Alweer gezegend.Het is een goddelijke zegen, het heeft je moed en brengt hopelijk geluk. De Nepalezen worden hier blij van en gaan zo vol goede moed de dag in. Je ziet er iedereen mee lopen ook mannen.
Soms niet echt een klein stipje maar grote rode klodders.
daarna zei ze " ik ga de koe melken, ga je mee"?
En roets roets op haar slippertjes een dijkje af en daar stond de koe! Ze melkte met de hand een emmer vol!! Haar schoonvader was met z'n handen de mest aan het opruimen.
daarna ging ze mais fijn pletten voor de kippen. En ondertussen maar kletsen. Het was heel gezellig met haar.We manen om 9 uur hartelijk afscheid. Bisal en ik liepen in 2 uur naar beneden. Op het laatst kwamen we weer in de bewoonde wereld. Waar het leven op straat weer aan me voorbij vloog.Het laatste stuk naar Pokara vervolgden we met de auto.Na 2,5 onvergeetelijke dagen moest ik afscheid nemen van mijn leuke,gezellige gids.Het was weer een hele bijzondere ervaring!! Maar heerlijk om weer lekker onder een douche te kunnen. En was ik ook weer heel blij om Hanneke te zien en te horen hoe zij haar tijd had doorgebracht!!!

Namaste lony

P.s Ik hoop dat met iedereen alles oke is?? Dank je voor jullie leuke berichtjes. Helaas is mijn mail hier geblokkeerd, dus kan ik niemand persoonlijk berichten. Ik wil meestal ook snel m'n verslag schrijven want je weet nooit wanneer hier alles weer uitvalt. Maar ik ben blij met jullie berichtjes dat is heel fijn als je ver weg zit!!! Liefs lony.

• 30 November 2012 - 10:33

Wim V V :

Ik dacht dat ik achter was geraakt met het lezen van je verslagen. Je bent zo productief, maar bleek dat ze hier dubbel aankomen. Maakt niet uit. Nog knap dat dat versturen lukt met al die stroomuitval daar.
    Op het gebied van automatisering/ computernetwerken etc. zal ook nog wel genoeg te moderniseren zijn daar.
    De laatste 2 nachten vriest t hier een graadje. Ga je ook wel eens een paar dagen rust inplannen voor jezelf??
    Ik kijk uit naar je volgende verslag van avonturen. Groeten Wim

• 30 November 2012 - 13:11

Tineke:

Hoi Lony,
    Dank je wel voor je geweldige reisverslagen, wij genieten er enorm van. Wat heb je al veel gezien en meegemaakt. Sommige dingen vind ik heel erg dapper.Het lijkt me prachtig in de bergen,dan word je wel op jezelf terug geworpen. Lijkt me ook weer fijn om samen met Hanneke te zijn zodat jullie weer met elkaar op pad kunnen. Geniet van al het goede. Doen wij hier ook, zondag komt de goed heiligman bij ons thuis en zal het een drukte geven met de zeven dwergjes.

Lony dikke knuf, groeten aan Hanneke en we horen van elkaar.

Tineke en Ben