Trekking!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Trekking!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Trekking!!

Blijf op de hoogte en volg Lony

28 November 2012 | Nederland, Nederland

Op 25 nov ging ik voor 3 dagen op trekking.Graag had ik aangesloten bij een groep. Maar helaas is het eind van het seizoen en waren er geen groepen meer waar ik bij aan kon sluiten.
Ajay zei, dat hij een goede gids had om mee te gaan.In eerste instantie zag ik het niet zo zitten om alleen met een Nepalees, 3 dagen door de bergen te trekken. Maar ik vertrouw Ajay, dus ik dacht ik ga het gewoon doen. Ik zie wel wat het wordt!
De dag voor vertrek kwam hij kennis maken. Een grappig ventje van 23 jaar met een muts op. Hanneke vond hem een echte knuffelbeer.haha.
S'morgens om 6.30 vetrokken we en na 30 sec ketsten we door een diepe kuil en hadden we een lekke band.
Hanneke ging mee en we gingen eerst in Sarangkot naar de opkomende zon kijken.
Daarna vertrok ik met Bisal.Hij droeg de meeste bagage. Ik had een kleine rugzak.Dus dat was een meevaller!
De eerste dag heb ik 6 uur gelopen. Het eerste deel was klimmen. Daarna over een zandpad slingerend door de bergen. waar ik overal het Nelaleese leven kon aanschouwen.
Om 1 uur gingen we liunchen. En ik snap nog niet dat ik er niet ziek van ben geworden!! Ik had chicken noodlesoep besteld.Het was maar een vies tentje. Er stond een grote dikke bommstronk met een groot mes erop,waar allemaal kleine stukjes vlees en bloed op zat.Op een gegeven moment komt er een man met vieze kleren aan naar buiten. Haalde buiten uit een heel vies kastje een grote geslachte kip. Sneed er een stuk af en hakte het in kleine stukjes en gooide het in de pan om te bekken. Ik dacht ooooh help, dat is voor mijn noodle soep. Zal ik het maar afbestellen. Maar ja dat is ook zowat als ze het al aan het klaarmaken zijn. Ach ik dacht het wordt gebakken dus die bacterieen zullen hopelijk wel dood zijn!!! Gewoon maar opeten, zo is het leven hier!!!
Na onze lunch werd het klimmen. vele vele trappen van alleen maar keien omhoog, 2 uur lang. Dat was best afzien.
s'Middags kwamen we aan in het Australien camp. Hoogte 2200 meter.
het was er heeeel stil!! Daar zat ik dan boven op een berg in m'n uppie!
Tjeee wat ga ik nu doen??
Niets te doen. Niets of niemand om te praten. Geen telefoon, geen televisie, geen boek!Alleeen de natuur!! Ben nog een stukje hoger gelopen en boven op de berg gaan zitten. Het uitzicht was prachtig.
Iedereen had het kamp verlaten en ik zat alleen met een japanse die in Amerika woonde. Het was aarde donker, de stroom was weer uit. En steenkoud in de eetzaal. Ik was in ieder geval blij dat zij er was. Ze sliep ook in een huisje een soort schuurtje naast me. Gelukkig was er een redelijk goed bed met goede dekens.
s'Morgens om 6 uur weer opgestaan om de opkomende zon te zien. Want dat is zooooo bijzonder!!! Ze ziet eerst de sneeuwtoppen van de bergen van de Hymalya oplichten en daarna zie je de zon opkomen.
Ik zat daar weer in m'n eentje boven op de berg. Het gras was bevroren. Tussen de bergen allemaal wolken. het was prachtig om dat alles met de opkomende zon, in stilte te zien gebeuren!daarna voel je het zonnetje langzaam warner worden.
Ik hoorde om 8.30 een nederl stel boven komen.En warempel het waren lennart en Sanne, die we in Kathmandu hadden ontmoet. Ze maakten een dagtocht. We ontbeten gezellig samen en toen gingen hun weer door.
De 2e dag was een prachtige route, we liepen door allemaal kleine slingerpaadjes. Dan weer omlaag dan weer omhoog.Het was vochtig en de zon scheen.de temp werd iets boven de 20 gr.Maar zo mooi, zo mooi groen! Zo'n lieflijke slingerpaadjes en zo'n prachtig uitzicht.
Met uitzicht op de bergen van de hymalya, die wel 6000 meter hoog zijn.
Met Bisal een Hindoestaan, had ik het heel gezellig. We spraken over van alles en nog wat maar vooral over het nepaleese leven. Soms waren we heel druk in gesprek en dan hadden we weer ons hoofd bij het lopen te houden anders breek je je nek.Og gewoon maar heerlijk genieten van het uitzicht.
Onderweg zag ik heel veel Milla wat verbouwd werd. Dat is een soort rijst, waar een drankje van wordt gemaakt. In de middag kwamenb we via Damphus in Astam. Een ecologisch gasthouse. Maar het kamp was ook weer helemaal verlaten.
Ik kwam in mijn kamer en dacht, " zit ik hier in een kippenhok"?? En jawel mijn buren waren een heel stel kippen. Wat een gekakel!!! Verder was alles doodstil. Was ik de enige gast??? nee er was gelukkig nog 1 persoon. een Engelsman, die met de fiets van kathmandu was gekomen.En al 40 jaar in Nepal kwam. Hij was aardrijkskunde leraar en nu met pensioen.
met hem heb ik s'avonds het nelapese eten Dal bath gegeten.

Ps wordt vervolgd. ik ga nu eten!

• 28 November 2012 - 15:54

Marieke:

Ha Lony.
    Ik ben heel blij dat ik weer wat van je hoor en je maakt het nog steeds prima gelukkig. Je maakt er wel een heel bijzondere reis van zo te lezen.
    Ik kijk nu al uit naar je volgende verslag. Succes en eet smakelijk.

• 28 November 2012 - 19:21

Marion:

He loontje
    Wat ben je toch een avonturiester lachen hoor en wat een conditie heb jij zeg ik wordt al moe als ik het lees hhahahhaha!
    Ik begreep dat je weer een beetje op Dikkie Dik was met al die kakelende kippen naast je je moet je daar toch wel een beetje thuis gevoeld hebben of niet dan?hahahaha
    Nou geniet er maar lekker van en het is weer erg leuk om je verhalen te lezen.
    Ciao marion

• 28 November 2012 - 21:00

Stijn, Lucas & Sabrina!:

Hallo Lony,

Leuk om de verhalen te lezen en geniet er samen van. Pas goed op elkaar en voor dat jullie het weten zijn jullie terug in dit koude kikkerland. Veel geluk!

Groetjes uit Den Bosch!

• 28 November 2012 - 21:35

Addy:

Ja hier ben ik eindelijk, nooit tijd en maar werken en sjouwen,

Wat geweldig wat jullie allemaal mee maken, sommige dingen herken ik wel , alleen er waren niet zoveel winkeltjes en niet zo;n druk verkeer,er waren weinig auto's wel in India het verkeer.maar ja ik was toen 29 jaar
    Zo;n trektocht lijk mij wel erg mooi maar , mijn knieen au, au wat ben jij sterk.

geniet ze ook Hanneke groetjes

• 28 November 2012 - 22:25

Eem&ugor:

Heeee mam!!
    Wow dat klinkt echt fantastisch!! Die kippen noodlesoep deed me denken aan Thailand!! Gelukkig heb je een sterk en goed getrainde maag ;p De trekking klonk echt als een avontuur!! Leuk dat je die Nederlanders was tegen gekomen!! En een bergen van 6000 meter hoog!! Dan voel je echt een klein mens op een super grote wereld!! Klinkt echt super mooi die opkomende zon!! Wij zijn benieuwd naar de rest van je trekking!! Liefs Xx kilo

• 30 November 2012 - 10:19

Wim V V :

Ha Lony,

Wat een avonturen weer zeg. Zo is natuurlijk ook dat liedje ontstaan, daar boven op die berg etc.
    Gelukkig dat je niet ziek bent geworden van die kip.
    Wel een luxe, een eigen gids. Maak je ook foto's van al die mooie natuur, zonopkomst etc.?
    Ongelofelijk wat je allemaal meemaakt. Meer dan dapper en stoer dat je al die grote uitdagingen aan gaat. Geweldig!!! Veel plezier nog, je hebt nog een paar weken.