Rrondlopen in Kathmandu, - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Rrondlopen in Kathmandu, - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Rrondlopen in Kathmandu,

Blijf op de hoogte en volg Lony

21 November 2012 | Nederland, Nederland

Zogauw je het Hotel uit bent komt er van alles op je af. Zo had ik vandaag m'n hitorische schoenen aan. Die had ik n.l in Thailand met de trekking ook aan. Ik was er mee in de rivier gevallen en had ze bij het kampvuur wat te snel laten drogen, dus de zolen zijn gedeeltelijk weggesmolten. Maar ze lopen nog steeds lekker. We waren nog maar net buiten ons Hotel en een mannetje wat er nogal verfomfaaid uitzag kwam op me af en wees me er op dat er een naad van m'n schoen los was en of hij dat alstublieft mocht maken. Ik had eigenlijk wel met hem te doen , ik dacht hij is vast heel arm. Dus ik denk, waarom ook niet!!! Laat die arme man ook maar wat verdienen. Voor 100 roepie dat is 1 euro!! M'n schoen moest uit want er was alleen maar zand. Hij legde een zeer vies doekje op de grond om m'n voet op te zetten. Maar toen begon hij aan m'n schoen. Hij pakte een grote ijzeren pin en stak dwars door het leer heen. We vielen bijna van ons stokje en kwamen niet meer bij van het lachen. Ik dacht ooohhh help m'n schoenen helemaal verknoeid. Hij sloeg er zo 3 grote gaten in en toen pakte hij wit draad. ( t zijn donker bruine schoenen moet je weten) en ging grote steken aan het naaien. Boven op m'n schoen grote witte steken. In ieder geval het naadje zit weer vast. Hij heeft het nog een beetje goed gemaakt door er donkerbruine schoenpoets overheen te doen! Maar toen wilde hij 5 euro in plaats van 1. Uiteindelijk heb ik hem 1'5 euro gegeven. Had ik toch beter in Gestel naar de schoenmaker kunnen gaan
Terwijl ik op 1 been stond voor m'n schoen kwam er een aardige jongen naar ons toe. Hij raakte met ons aan de praat. Hij was Boedhist woonde verderop en was in d leer om Mandela's te tekenen. Hij wilde heel graag dat we meegingen om z'n tekeningen te bekijken. En hij zou ons ondertussen ook nog een paar mooie stupa's laten zien. Een waar je gezegend wordt voordat je de bergen in gaat. Ja en laten wij nou morgen waarschijnlijk naar de bergen vertrekken. Hij hoefde geen geld want hij was Boedhist en mocht niets aannemen . Het waren inderdaad prachtige mandela's en mooie stupa's.
Ondertussen gingen we met hem nog naar een lokaal cafeetje. De bediening was nou niet echt vlot en vriendelijk en wat we te drinken kregen was helemaal verschrikkelijk. Op een gegeven moment hadden we het wel weer gehad met de stupa's. We wilden hem wat geven en hij had ons verteld dat ze thuis heel arm waren of hij wat rijst kreeg dan. Dus wij gingen we met hem naar een winkeltje. Eerst was het nog niet de goede want dat was alleen maar rijst voor te offeren. Je zou denken als je niets te eten hebt dan is dat ook wel goed! Toen naar een ander winkeltje. Wij hadden afgesproken dat we 5 euro zouden spenderen. Hij liet rijst op de toonbank zetten. Nou niet bepaald een klein zakje en een grote kan olie , in totaal lach niet 35.000 roepies. . Dat is voor 35 euro. We zeiden dat we daar echt niet aan begonnen. En hielden ons poot stijf. Ondanks z'n gesoebat.Als Leon dit allemaal zou zien, zou hij waarschijnlijk z'n wenkbrauwen fronsen. Hij zei me altijd dat ik veel te goed van vertrouwen ben. Maar we worden wijzer!!! Aldoende leert men.
Verder gingen we nog naar de hippie straat. waar heerlijke muziek naar buiten kwam.Toen we terug liepen kwamen we weer net om 4 uur bij het huis van de Kumari en dus vonden we dat we nog wel even naar binnen konden gaan. Ennnnnn jawel we zagen weer de Kumari en dat is zeer bijzonder. Met ook nog een rpode stip erbij zijn we wel weet heel erg gezegend!!!!
Vanavond gaan we weer naar on leuke restaurantje Gaia!! En onmoeten Ajay voor het verdere plan. waarschijnlijk vertrekken we morgen naar Bandipur. Daarna naar Pokara waar ik waarschijnlijk een trekking doe en daarna naar Bahia het nationaal park en dan komen we weer terug naar Kathmandu. Duur ongeveer 2 weken. Dus ik hoop dat ik nog in kan loggen ergens, om te schrijven. Allemaal heel veel groetjes vanuit het bijzondere Kathmanu!!!!

Namaste Lony.

• 21 November 2012 - 14:27

Jeannette En Wim:

Wat verrassend die ontmoetingen en die geweldige avonturen en belevenissen. Doe je straks voorzichtig met de trekking!??. en misschien is het verstandig om eerst een prijsafspraak te maken (zou Leon zeggen!). Veel plezier verder en ook groetjes aan Hanneke.

• 21 November 2012 - 14:52

Tineke:

Hoi Lony

Dat jullie genieten is wel duidelijk. Mocht je ergens je schoenen uit moeten trekken, zijn nu wel heel duidelijk te herkennen.
    Heel veel plezier met je trekking en niet te overmoedig zijn in jouw enthousiasme.
    Houd je beursje in de gaten.
    Wij hopen dat we tussendoor mogen blijven genieten van jullie ervaringen en ontmoetingen.
    Groeten aan Hanneke

succes en knuffel Tineke en Ben

l

• 21 November 2012 - 15:20

Rob Bakker:

ik lees jullie verhaal met een glimlach om mijn mond en een meewarig schudden van het hoofd.
    Verhaal komt mij enigszins bekend voor. Volgens mij lijkt het op een vaag verhaal uit India met een vrouw en melkpoeder (ha.ha)
    Maar wat maakt het uit . Je leert er van en het zijn prima verhalen om straks in Nederland bij een goed glas wijn nog eens na te vertellen.
    Zodra jullie uit Kathmandu weg zijn zie je de hele andere kant van NepaL De overweldigende natuur!!!
    Ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen in Bandipur en Bahia omdat ik daar nog niet geweest ben.

Kan niet wachten op jullie volgende bericht

Groeten Rob en Tim

• 21 November 2012 - 16:39

Hanneke:

Voor alle duidelijkheid: met Bahia bedoelt Lony het Bardial National Park.
    Wat schrijft ze leuk, onze Lony. Precies zoals we het beleven. We lachen wat af!!!
    Groetjes en..... leuk jullie reacties.
    Hanneke

• 21 November 2012 - 16:46

Wim V V:

Gelukkig heb je je schoen nog terug. Zijn daar geen betere te koop voor een mooi prijsje?
    Laat je niet oplichten he, is wel duidelijk dat jullie op je hoede zijn en er niet instinken.
    Het verdere avontuur van jullie heeft vorm gekregen lees ik. Veel plezier en succes met dat alles en hopelijk kun je en route nog inloggen. Anders kunnen we jullie fantastische avonturen niet meer volgen. Alle goeds!!

• 21 November 2012 - 16:53

Marion:

He loontje
    Wat ben je toch een heelijk mens ik lach me rot om die verhalen van je en dan die goed gelovigheid van je geweldig die moet je maar niet verliezen hoor dat is een leuke eigenschap!
    Heel veel plezier bij je trekking en rustig aan geen gekke dingen doen hoor ik wel je nog graag terug zien op dikkie dik en je verhalen 'live en direct' horen hahahaha.
    Ciao marion

• 21 November 2012 - 18:47

Marianne Van Der Straten-Simons:

Ha, globetrotters daar in Nepal..... ik zie het helemaal voor me. Jullie als twee gieberende schoolmeisjes bij zo' n schoenmakertje die er eigenlijk geen kaas van heeft gegeten! Hopelijk krijg je geen regen op je dak Lony, want met die door hem gemaakte gaten in je schoenen hou je het dan echt niet droog. Enne, loop niet in zeven sloten tegelijk want dat is helemaal knudde. Stop in elk geval droge sokken in je rugzak..
    Ga vanaf nu maar heerlijk op standje rust (alhoewel, zo'n trekking.....) maar ik bedoel dan meer rust in jullie hoofd want die drukte, ook al is het keigezellig in Kathmandu, vraagt veel van een mens.
    Ik lees straks weer graag de volgende episode. Hopelijk is er gelegenheid onderweg om jullie ervaringen door te geven.
    groetjes, Marianne

• 28 November 2012 - 21:46

Addy:

Zeg Lony ze zijn in prijs wel erg gestegen, wij aten voor 50cent , en goed hoor,

Wat moest ik toch lachen om die schoen,

groetjes Addy