Kathmandu!!!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu Kathmandu!!!! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Lony Steijn - WaarBenJij.nu

Kathmandu!!!!

Blijf op de hoogte en volg Lony

19 November 2012 | Nederland, Nederland

Wat een totaal andere wereld!!!! Alles is anders dan bij ons. Het is hier heel hectisch. Het lijkt een beetje een middeleeuwse stad. Soms heb ik het idee dat ik in de Fata Morgana van de efteling zit.
Gisteren zijn we eerst met de fietsriksia naar het oude centrum gegaan.
Je moet je zeer goed vasthouden om er niet uit te glijden!!
We ondekten een lokale markt. Ik zou jullie zo graag een filmpje laten zien!! Je weet echt niet wat je ziet. Een heel groot plein alleen maar zand. Daarop heeft iedereen een stukje grondzeil met hun verkoopwaar op. . Eten, kleding, tassen, van alles en nog wat. Alles ligt door elkaar en zit onder het stof.
Een massa nepalezen, allemaal donkere mensen. Er was geen toerist te bekennen. Ik vind dat helemaal geweldig om daar te kunnen zijn.
Daarna zijn we weer verder gaan lopen door dat enorme hectische verkeer en je een weg banen door massa's mensen.
We waren in het oude gedeelte van Kathmandu. Zo geweldig!!! Allemaal kleine straatjes met hele kleine winkeltjes. Winkeltjes die helemaal uitpuilen met spullen. Maar ook groenten, fruit en kruiden waarmee ze op de grond zitten.Ennnn massa`s mensen. En amper toeristen te bekennen. Dat is wat wij leuk vinden!!!
Het vreemde hier vind ik dat het echt in een mum van tijd donker is!!! Bij ons gaat dat veel langzamer.
En stroom is er zeer weinig!! We hebben zo een paar uur gelopen en dan heb je echt je tax bereikt!! Dan ben je echt doodmoe want je moet zo ontzettend opletten. Ten eerste waar je loopt want er zijn overal kuilen en gaten in de weg!! En het verkeer raast om je heen! Motors en brommers schieten overal tussendoor.
Op een gegeven moment zag Hanneke mijn buurvrouw uit het vliegtuig lopen aan de overkant van de straat. Maar ze waren al voorbij en het was zo'n hecthiek dat we niet naar de overkant konden komen!!
Ongeveer 5 minuten later werd er op onze schouder getikt ! Het was m'n vliegtuigbuurvrouw met een vriend.
We vonden het leuk om ze te treffen en zijn met z'n vieren wezen eten.
We hadden een hele gezellige avond.
Zij gaat dus nog naar een vriend toe, die daar een project heeft opgezet. Toevallig komt hij morgen in Kathmandu. En ze stelde voor om morgen weer samen te eten met Rene er bij, dan kunnen we kennis met hem maken. Lijkt me leuk want ik zou heel graag naar dat project gaan kijken waar weeskinderen worden opgevangen.
Verder zijn we vanmorgen met Ajay. Dat is iemand die toeristen in Nepal de weg wijst om de tafel gaan zitten. zijn adres kregen we van Fenna, die lange tijd in Nepal is geweest! We hebben een grof plan gemaakt en bekijken nog of we dat ook zo doen. Maar we hebben al afgesproken dat we alles bij kunnen stellen.
Ik ga er weer mee stoppen want we gaan ons weer onderdompelen in de sferen van Kathmandu!!!

Namaste Lony.

• 19 November 2012 - 09:07

Wim V V:

Ha Lony,

Je zit weer midden in het avontuur en het lukt allemaal maak ik op. Jullie hebben de draai al gevonden daar samen!!! Fantastisch.
    Veel plezier daar in een andere Efteling.

• 19 November 2012 - 09:24

Marieke:

Ha Lony. het gaat goed daar lees ik. Je zal wel opvallen met je blonde koppie. Bedankt voor je prachtige verslag . Ik zie het helemaal voor me. Julie hebben je avontuur alweer goed ingezet.
    Veel plezier nog en succes met ontdekken.